2010. aug. 9.

Ortopédia - második felvonás

Bencu sajnos nem értékelte, h babakocsiba emeltem át a kiságya pihepuha melegéből, de rendes volt, és nem verte nagy dobra az ellenvetését, így szép kényelmesen 13 órára érkeztünk meg a 22es sorszámunkkal az ortopédiai "vakrandira". Előttem a harmincvalahányas került beljebb. Állítólag összekavarodtak a sorszámok végül.
...Tolakodtam kicsit a szellős váróteremben (kábé öten voltunk, ami a reggeli kiscsillióhoz képest elenyésző mennyiség), így hamar bejutottunk. Csak bent várakoztatott a doktor bácsi minket amikor már Bencus is pucér volt, és mindenáron ki akart ugrani a kezemből az öltözőben. Figyeltem befelé. (Látszólag halaszthatatlan magánbeszélgetése volt a csinos asszisztenciával). Vártam, h meddig bírja a nyűglődő gyerekhangokat a doki, és nem zavartattam magam, amikor Bence magasabb fokozatra kapcsolt. Így kisvártatva be is jutottunk.
Bencus sétált picit a doktor bácsi kérésére, de úgy tünt, a dokit jobban leköti a borostyán köves lánca, mint az ortopédiai vizsgálat. Úgyh nem vagyok meggyőzve: megyünk majd kontrollra - máshova.

Konklúzió:
1. Ha kényelmesen szeretnél bejutni a vizsgálatra, reggel kérj sorszámot gondtalanul időzített léptekkel, és délután menj vissza vizsgálatra. 
2. Időpontadás nincs a Heim Pálban, ahhoz nagyon problémás, rendszeresen visszatérő páciensnek kellene lenned. 3. Még mindig Te vagy az orvos társadalomért, és nem fordítva. 
4. Vagy fizethetsz - gondolom -, de ezt a kérdést nem feszegettem, mert EL - O - VÍ - Í van, és rövid az élet.

2 megjegyzés:

  1. Miért van az, hogy nálunk (Eger) nincs is ilyen vizsgálat????????????
    Kiakaszt, hogy az ország egyes területein ez kötelező, máshol meg az!
    Lehet, azért van, mert olyan "nagy" az ország?
    Így arra nem is tudok mit tenni, hogy mit tennék...

    VálaszTörlés
  2. Omma, szerintem ez roppant fontos vizsgálat! Kérd meg a körzeti orvosodat (a gyerekek orvosát), hogy írjon beutalót az ortopédiára. Jobb későn, mint soha!

    VálaszTörlés