2010. márc. 31.

Babycab a rádióban

Mészáros Anikó (babahordozási tanácsadó, hordozókendő tanfolyamvezető) interjúja a muzsikus rádióban.
Hallgasd meg a teljes interjút: kattints ide!  *

Anikó korábbi cikkei a Moholy kiállításról és a Babycabről olvashatóak a hordoznijo.hu oldalain.
A rádió-interjút megelőző kérdéseire adott válaszaim:
Hordozni jó: Mekkora gyermek hordozására alkalmas az általad tervezett hordozóeszköz?
Babycab: Kb. 10 kilóig tesztelt a mintadarab – mivel ekkora jelenleg a kisebbik gyermekem – de reményeim szerint 15 kilóig is alkalmas rövid távú hordozásra.
Hj: Beválik-e csípőn hordozásnál?
B: Vannak ennél jobb, és egyszerűbb megoldások a csípőn hordozásra, ez a hordozó erre nem alkalmas, bár elképzelhető, h egy leleményes kismama addig igazgatja a pántokat, hogy be tudja állítani magának. A poncsó forgatható, így bármely pozícióban hordozott babával fölvehető, a kabát pedig egy előre és hátra cipzározható hordozó-betéttel variálható.
Hj: Ezek szerint a kabát más hordozó eszközzel is használható, nem csupán azzal, ami jelenleg belecipzározva látható a kiállításon?
B: Igen, igyekeztem úgy megtervezni a hosszú kabátot, hogy bármilyen hordozó eszközzel használható legyen, sőt, várandós betétet is terveztem hozzá. Így lesz “három az egyben kabát”, ami baba nélkül is fölvehető, hiszen akadnak azért olyan pillanatok – legalábbis minden kismamának kívánom -, amikor ki kell kapcsolódni egy kicsit, és elmenni a férjünkkel egy téli randevúra.
Hj: Mikor vásárolhatnak belőle az érdeklődők?
B: A következő őszi-téli szezonra remélhetőleg kijön egy megfizethető széria, ennek a legmegfelelőbb módját keressük jelenleg.
Hj: Milyen színekben tervezed még az előállítását?
B: Egy kisszériás magyar termék esetében ez sajnos egyelőre a kereskedelemben fellelhető alapanyagok függvénye, de szívem szerint lenne egy padlizsán színű darab is a kollekcióban. Fekete, vagy valamilyen disztingvált, klasszikus szín biztos készül majd, és szerintem hasznos lenne egy oliv, vagy katonazöld is – ez trendszín lesz ismét.
Hj: Mik a további terveid?
B: Szeretném bővíteni a kollekciót további hasznos termékekkel, táskákkal, gyerekruházattal, olyan apróságokkal, amik megkönnyítik a hordozós mindennapokat, és amik nem csak hasznosak, hanem szépek is.

*az interjú közzétételéért millió köszönet Doszinak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése